May 8, 2024

GRANGEX inngår offtakeavtale med Anglo American

6. mai 2024 kunngjorde ("GRANGEX" eller "Selskapet") at det hadde fullførtkjøpet av 100% av aksjekapitalen i Sydvaranger Mining AS ("Sydvaranger") fra OMF Fund II H Ltd ("Orion"). Sydvaranger eier en jernmalmgruve i Kirkenes, Nord-Norge ("Sydvaranger gruven").

Videre til ovennevnte kunngjøring, er selskapet idag glade for å kunngjøre at det har utført en offtakeavtale ("Offtake Agreement") med Anglo American.

Offtakeavtale

De viktigste vilkårene i offtakeavtalen er som følger:

·  AngloAmerican vil kjøpe all produksjon av magnetittkonsentratet med ultrahøykvalitet fra Sydvaranger gruven;

·  Offtakeavtalen trer i kraft den datoen Anglo American bidrar med finansieringen av re-start av Sydvaranger gruven for et beløp på minst USD 50 000 000 (slik deltakelse på vilkår som avtales); og

·  Offtakeavtalen inneholder andre kommersielle vilkår som er vanlige for en kontrakt av denne art.

 

I henhold til kunngjøringen 6. mai 2024 vil GRANGEX etablere en teknisk styringskomité, med en representant for Anglo American i en slik komité. Komiteen skal følge opp den nye mulighetsstudien (”Feasibility-studien”) for Sydvarangergruven. Mulighetsstudien vil undersøke og bekrefte en ny optimalgruveplan, bekrefte en produktspesifikasjon med direkte reduksjonsgrad samt ny deponeringsmetode for avgangsmasser.

Basert på den eksisterende mulighetsstudien fra 2020 har imidlertid Sydvaranger gruven potensial til å produsere opptil 4.000.000 tonn per år av ultrahøyverdig konsentrat i en periode på 25 år.  

Christer Lindqvist, administrerende direktør i GRANGEX, sier: "Gjennomføringen av en offtakeavtale med Anglo American er en avgjørende milepæl i den fremtidige utviklingen av Sydvaranger.

Offtakeavtalen reduserer også risikoen ved Sydvaranger betydelig fra et kommersielt perspektiv, og vil lette prosjektfinansieringen som kreves for å starte opp driften igjen.

GRANGEX-teamet ser frem til å samarbeide med Anglo American for å gjøre Sydvarangers produksjon til det foretrukne produktet for den globale stålindustrien"

Anglo American er et ledende, globalt gruveselskap med en portefølje av gruver i verdensklasse og et bredt spekter av fremtidige utviklingsalternativer. For mer informasjon om Anglo American se www.angloamerican.com.

Rådgivere

Synch Advokat AB har værtjuridisk rådgiver for selskapet.  

 

Kontaktperson

Christer Lindqvist,administrerende direktør, telefon +46 70 591 04 83.

Dette er informasjon som GRANGEX AB (publ) er forpliktet til å offentliggjøre i henhold til EUs markedsmisbruksforordning. Informasjonen ble sendt inn for publisering, gjennom byrået til kontaktpersonen angitt ovenfor, kl. 08.31 CET den 8. mai2024.

GRANGEXAB (publ)

GRANGEX er et svensk mineralutviklingsselskap med en visjon om aktivt å bidra til et bærekraftig samfunn i Europa. Selskapet arbeider for å bli det fremste mineralutviklingskonsernet i Europa, og utvikler og driver ansvarlig utvinning og resirkulering av mineraler, primært jernmalmprodukter og andre kritiske mineraler for det grønne skiftet. Innenfor rammen av disse aktivitetene har GRANGEX som mål å minimere klimapåvirkningen.

Selskapets aksje (kortnavn GRANGX) handles på NGM Nordic SME. ISIN: SE0018014243FISN: GRANGEX/SHI nstrument ID: 9XXLegal Entity Identifier (LEI)-nummer: 549300MZ7HL7X6AXMC13.For mer informasjon www.grangex.se/

HjemOm ossProduktBærekraftNyheterKarriereKontaktFacebookLinkedIn
Sydvaranger Industriområde, 9900 Kirkenes, Norge
Sydvaranger © 2022. All rights reserved.