Sydvaranger

Sydvaranger er et gruveselskap som holder til i Sør-Varanger Kommune i Finnmark. Sydvaranger er inne i en periode med ferdigstillelse av endelige tekniske studier og forberedelse av anlegget for produksjon. På denne måten sikres langsiktig og bærekraftig oppstart og drift.

Sydvaranger produserer et høykvalitets og lite energikrevende jernmalmkonsentrat som er høyt etterspurt av kunder i Europa, Midtøsten og Asia.

Careers

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Work with us

This is some text inside of a div block.

Job opportunities

This is some text inside of a div block.

Apprenticeships

This is some text inside of a div block.

Historie

Gruvedriften har en lang og rik historie i Sør-Varanger. Gruveinspektør Tellef Dahll påviste forekomster av jernmalm allerede i 1866, og i 1905 fikk Christian A. Anker utvinningsrett. Tysk, svensk og norsk kapital ble investert i 1906, og det første lasset med malm gikk fra Bjørnevatn til Kirkenes i 1910. Tettstedene Kirkenes og Bjørnevatn ble bygget opp rundt gruveaktiviteten.
Les mer

Nyheter

April 8, 2024

GRANGEX inngår en forlengelsesavtale for kjøpet av Sydvaranger

Den 30. november 2023 kunngjorde GRANGEX AB at de hadde inngått en betinget salgs- og kjøpsavtale med OMF Fund II H Ltd for kjøp av 100 % av aksjekapital og aksjonærlån i Sydvaranger Mining AS. I tillegg til denne kunngjøringen har selskapet i dag gleden av å kunngjøre at det har inngått en forlengelsesavtale med Orion hvor Long Stop Date er forlenget til 1. mai 2024.
Les mer
December 22, 2023

GRANGEX inngår en royaltyavtale med Anglo American i forbindelse med det foreslåtte oppkjøpet av Sydvaranger Mining

Grangex er i dag glad for å kunngjøre at de har inngått en royaltyavtale med Anglo American for delfinansiering av kjøpet og for fremtidig utvikling og drift av Sydvarangergruven.
Les mer
November 30, 2023

GRANGEX går inn i en avtale om å kjøpe Sydvaranger Mining AS

GRANGEX AB ("Grangex", "Kjøper") kunngjør i dag at de har inngått en betinget kjøps- og salgsavtale ("SPA") med OMF Fund II H Ltd ("Orion", "Selger") for kjøpet av 100% av aksjekapitalen og aksjonærlånene til Sydvaranger Mining AS ("Sydvaranger") fra Orion.
Les mer
HjemOm ossProduktBærekraftNyheterKarriereKontaktFacebookLinkedIn
Sydvaranger Industriområde, 9900 Kirkenes, Norge
Sydvaranger © 2022. All rights reserved.