Sydvaranger

Sydvaranger er et gruveselskap som holder til i Sør-Varanger Kommune i Finnmark. Sydvaranger er inne i en periode med ferdigstillelse av endelige tekniske studier og forberedelse av anlegget for produksjon. På denne måten sikres langsiktig og bærekraftig oppstart og drift.

Part of GRANGEX Group

Careers

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Work with us

This is some text inside of a div block.

Job opportunities

This is some text inside of a div block.

Apprenticeships

This is some text inside of a div block.

Historie

Gruvedriften har en lang og rik historie i Sør-Varanger. Gruveinspektør Tellef Dahll påviste forekomster av jernmalm allerede i 1866, og i 1905 fikk Christian A. Anker utvinningsrett. Tysk, svensk og norsk kapital ble investert i 1906, og det første lasset med malm gikk fra Bjørnevatn til Kirkenes i 1910. Tettstedene Kirkenes og Bjørnevatn ble bygget opp rundt gruveaktiviteten.
Les mer

Nyheter

May 15, 2024

GRANGEX investorepresentasjon i forbindelse med Q1-rapporten og oppkjøpet av Sydvaranger

Les mer
May 8, 2024

GRANGEX inngår offtakeavtale med Anglo American

6. mai 2024 kunngjorde GRANGEX at det hadde fullført kjøpet av 100% av aksjekapitalen i Sydvaranger Mining AS fra OMF Fund II H Ltd ("Orion"). Videre til ovennevnte kunngjøring, er selskapet idag glade for å kunngjøre at det har utført en offtakeavtale ("Offtake Agreement") med Anglo American.
Les mer
May 6, 2024

GRANGEX fullfører oppkjøpet av Sydvaranger Mining AS

GRANGEX har i dag gleden av å kunngjøre at oppkjøpet av Sydvaranger er fullført. Som et resultat av oppkjøpet er GRANGEX i dag 100 % eier av både Sydvaranger gruven og 100 % eier av den eksisterende Dannemora gruven. GRANGEX sin uttalte strategi er å gjenoppta produksjonen av magnetittkonsentrat med ultrahøy kvalitet for direkte reduksjon. Samt å bli en ledende leverandør til den pågående "grønne stålrevolusjonen" i den europeiske og globale stålindustrien.
Les mer
HjemOm ossProduktBærekraftNyheterKarriereKontaktFacebookLinkedIn
Sydvaranger Industriområde, 9900 Kirkenes, Norge
Sydvaranger © 2022. All rights reserved.