Sydvaranger

Sydvaranger er et gruveselskap som holder til i Sør-Varanger Kommune i Finnmark. Sydvaranger er inne i en periode med ferdigstillelse av endelige tekniske studier og forberedelse av anlegget for produksjon. På denne måten sikres langsiktig og bærekraftig oppstart og drift.

Sydvaranger produserer et høykvalitets og lite energikrevende jernmalmkonsentrat som er høyt etterspurt av kunder i Europa, Midtøsten og Asia.

Careers

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Work with us

This is some text inside of a div block.

Job opportunities

This is some text inside of a div block.

Apprenticeships

This is some text inside of a div block.

Historie

Gruvedriften har en lang og rik historie i Sør-Varanger. Gruveinspektør Tellef Dahll påviste forekomster av jernmalm allerede i 1866, og i 1905 fikk Christian A. Anker utvinningsrett. Tysk, svensk og norsk kapital ble investert i 1906, og det første lasset med malm gikk fra Bjørnevatn til Kirkenes i 1910. Tettstedene Kirkenes og Bjørnevatn ble bygget opp rundt gruveaktiviteten.
Les mer

Nyheter

June 29, 2023

Sydvaranger går inn i en ny fase av investor prosessen

GRANGEX AB (“Grangex”) kunngjør i dag at de har inngått en eksklusivitetsavtale med OMF Fund II H Ltd (“Orion”) med det formål å forhandle endelig dokumentasjon i forbindelse med oppkjøp av 100 % av aksjekapitalen og aksjonæren lån av Sydvaranger Mining AS (“Sydvaranger”) fra Orion for et samlet vederlag på USD 33 millioner.
Les mer
March 1, 2023

Sydvaranger Mining kunngjør overføring av Sydvaranger til Orion Mine Finance

Sydvaranger Mining AS ("Sydvaranger") har gleden av å kunngjøre at selskapet ble overført til Orion Mine Finance("Orion") 15. februar 2023, fra Tacora Resources.
Les mer
July 8, 2022

Kompetanseheving hos Sydvaranger

Etter tre år med studie ved Fagskolen i Kirkenes kan Cato Johansen og Kim-Gøran Pettersen kalle seg for fagskoleingeniører med spesialisering innen bergverk! I samarbeid med Sydvaranger skrev de fagoppgaven sin om forbedringer på seperasjonsverket i Kirkenes, samt utforming av nytt knuserverk i Bjørnevatn.
Les mer
HjemOm ossProduktBærekraftNyheterKarriereKontaktFacebookLinkedIn
Sydvaranger Industriområde, 9900 Kirkenes, Norge
Sydvaranger © 2022. All rights reserved.