February 13, 2020

ØKT LOKAL KOMPETANSE

Sydvaranger har et sterkt ønske om å bidra til å øke lokal kompetanse, noe som selvfølgelig også inkluderer våre egne ansatte. Derfor er det med glede vi ser at 2 av våre SYD-Team medlemmer, Cato Johansen og Kim-Gøran Pettersen, nå har tatt steget å videreutdanne seg mens de samtidig er i jobb. De går nå begge på Fagskolen i Kirkenes, og om 2 ½ år vil de være ferdig utdannet fagskoleingeniører innenfor Anlegg og Bergverk.

 

Cato har tidligere jobbet som assistent på barneskole, vært snekker og jobbet på et ølbryggeri. Han har fagbrev i Produksjonsteknikk, og har jobbet både for Sydvaranger Gruve AS (SVG),konkursboet til SVG og nå i Sydvaranger i tilsammen 12 år.

 

Cato sier han satte seg på skolebenken litt spontant, men at han har et ønske om å øke kompetansen sin. Favorittfaget hans på skolen er Anlegg og Bergverk, da dette er direkte penset inn mot gruvedrift. Etter fullført skolegang har han planer om å bli på Sydvaranger,hvor han ønsker å ta på seg større og mer utfordrende oppgaver i bedriften.

 

Kim-Gøran har tidligere jobbet som maskinfører for LNS i Elkem Tana Gruve. Han har fagbrev som Anleggsmaskinfører, og har jobbet både for SVG og nå i Sydvaranger i nesten 7 år totalt.

 

Kim-Gøran forteller at det er andre gang han begynner på samme studie. Forrige gang måtte han slutte pga.konkursen i SVG i 2015, og han sier han nå gleder seg til å endelig kunne fullføre utdanningen. Favorittfaget hans er også Anlegg og Bergverk, av samme grunn som Cato.  Etter fullført skolegang planlegger også han å fortsette å jobbe på Sydvaranger, med ønske om mer utfordrende og spennende arbeidsoppgaver.

 

De gleder seg begge til en interessant og lærerik studietur til Russland i løpet av tredje skoleår, hvor de skal se nærmere på gruvedriften der.  Både Cato og Kim-Gøran sier de er takknemlig for å ha en så flott arbeidsplass som Sydvaranger, som støtter og tilrettelegger slik at de får tatt videreutdannelse samtidig som de er i jobb, og dermed får økt kompetansen sin.

 

Og vi her i Sydvaranger er takknemlig både for det gode samarbeidet vi har med Fagskolen her på stedet, og for at vi kan være med på å støtte opp om våre flotte arbeidstakere slik at de får videreutviklet seg 😊  

HjemOm ossProduktBærekraftNyheterKarriereKontaktFacebookLinkedIn
Sydvaranger Industriområde, 9900 Kirkenes, Norge
Sydvaranger © 2018. All rights reserved.