November 28, 2019

Økt lokal kompetanse – Sydvaranger

I juni i år tok Ylva Wård fra Härnösand i Sverige skrittet å flytte til Kirkenes for å bli Senior Miljøingeniør i Sydvaranger.

Ylva har i løpet av sin arbeidskarriere tilbrakt flere år i utlandet, og har tillagt seg masse verdifull erfaring og kunnskap som både vi i Sydvaranger og lokalsamfunnet for øvrig nå drar nytte av. Denne kompetansen gjorde at hun fra november i år gikk over til å bli Selskapets HMSK-Sjef. Selskapet har et sterkt ønske om å være en bidragsyter i arbeidet med å øke lokal kompetanse, noe dette er et strålende eksempel på 😊

 

På spørsmål om hva som fikk henne til å flytte til vår lille grenseby i nord, svarer hun at hun ønsket å komme tilbake til gruveindustrien igjen etter å ha jobbet som konsulent i noen år. Hun besøkte Kirkenes i forbindelse med et arbeids intervju for stillingen, og likte både plassen,tilbudene stedet har å by på og jobben godt nok til å forlate det kjente og kjære og satse på en ny hverdag med stadig nye utfordringer.

 

På fritiden har hun flere interesser. Hun elsker friluftslivet – gå turer, være utendørs, campe etc. Og nærheten til naturen sier hun er noe av det beste med å bo her. I tillegg er hun glad i å lese,strikke og bake – sistnevnte er noe vi kolleger har nytt godt av 😊Hun har og planer om å begynne å lage sølvsmykker….når hun en gang får tid 😊

 

Ylva har en familie hjemme i Sverige som ikke bare støttet henne i valget om å flytte, men som hun raskt fikk besøk av etter å ha satt kursen opp mot nord. «Samtidig er det noe eget ved å reise hjem til foreldre og slekt, og ikke minst få med seg litt lokal mat hjem til Kirkenes», sier hun med et stort og godt smil – «men det å få være med på å starte opp en gruvedrift er utrolig spennende og utfordrende, og ikke noe jeg ville gå glipp av! Det er viktig for meg at Sydvaranger har et tankesett der HMSK gjennomsyrer hvert ledd av prosessen, og jeg er svært glad for å få bidra til denne prosessen».

 

Og vi her i SYD-teamet er utrolig glade for å ha en så entusiastisk, blid og livsglad dame som Ylva på teamet, og satser på mange spennende år sammen framover.

HjemOm ossProduktBærekraftNyheterKarriereKontaktFacebookLinkedIn
Sydvaranger Industriområde, 9900 Kirkenes, Norge
Sydvaranger © 2018. All rights reserved.