January 16, 2020

Sydvaranger Prosjektoppdatering

Sydvaranger ønsker å komme med en oppdatering på fremdriften i prosjektet. Som et resultat av vedtak om driftskonsesjon i fjor, iverksatte Sydvaranger en rekke studier med fokus på optimering og risikobegrensning av Selskapets driftsplaner. Målsettingen med dette arbeidet har vært å bygge en robust og vellykket gruvedrift fra dag én. Verdensledende miljø- og gruveekspertise har vært involvert gjennom hele utviklingsfasen for å sikre en vellykket oppstart av langsiktig drift, i tillegg til å sikre at Sydvaranger lever opp til sin målsetting om å etterfølge strenge internasjonale miljøstandarder.

Driftsplanene som er under utarbeidelse fanger opp forbedringsmuligheter identifisert fra tidligere driftsperioder, og viser at en fremtidig økning av produksjonskapasiteten, som omsøkt i driftskonsesjonen, vil kunne sikre at Sydvaranger forblir en driftssikker og kostnadseffektiv aktør i verdensmarkedet på lang sikt. Forbedringsmuligheter knyttet til kapasitetsøkningen inkluderer en ny primærknuser, finknusere og magnetseparatorer i gruveområdet i Bjørnevatn i tillegg til økt kapasitet i separasjonsverket. Gruveplanene skal i samråd med investeringsplanene danne grunnlaget for en sikker, forutsigbar og effektiv drift.

Det tekniske arbeidet som pågår skal ferdigstilles i løpet av våren. Basert på det arbeidet som hittil er fullført, mener Selskapet å ha alle forutsetninger for å kunne oppnå gode fremtidige resultater for alle involverte parter. Det er i denne prosessen viktig å sikre at produksjons- og investeringsplanene samsvarer for å sikre en ansvarlig og bærekraftig utvinning av ressurser gjennom hele gruvens levetid.

Etter grundig overveielse er det derfor konkludert med at den beste måten å sikre langsiktig suksess for Sydvaranger og alle involverte parter er å sluttføre alle tekniske studier og planleggingsarbeider før fullskala drift gjenopptas. Det betyr at Sydvaranger nå ser for seg en oppstart i 2021, mens beslutninger om prosjektfinansiering forventes å foreligge i løpet av sommeren 2020. Denne nye tidsplanen vil i tillegg være viktig for andre pågående aktiviteter som inkluderer innkjøp av ytterligere gruveutstyr og et lokomotiv, videre samarbeid med lokale berørte aktører og innsending av detaljerte planer til Direktoratet for Mineralforvaltning.

Beslutningen om å utsette oppstart og avvente til full prosjektfinansiering er sikret innebærer at videre rekruttering vil settes på vent på kort sikt. Vi setter stor pris på interessen som er vist så langt av de som allerede har søkt på stillinger, og Selskapets HR-avdeling vil kontakte disse med mer informasjon om den fremtidige rekrutteringsprosessen.

I en kommentar til prosjektoppdateringen sier Felix Tschudi følgende:

“…Til tross for at det i henhold til den nye gruveplanen vil ta lengre tid å sluttføre de omfattende tekniske studiene og planleggingsarbeidet, så setter vi stor pris på den store innsatsen som har brakt oss til vårt nåværende stadium. Selv om vi alle hadde ønsket en tidligere oppstart, er det opplagt at det på lang sikt vil gagne både Sydvaranger og alle involverte parter å ferdigstille de tekniske studiene.

Som eiere av Sydvarangers mineralressurs mener vi at denne forsiktige og nøye vurderte tilnærmingen vil sikre robust og vellykket drift fra begynnelsen, og sikre en positiv, langsiktig og bærekraftig utvikling av Sydvaranger som vil komme alle til gode.»

HjemOm ossProduktBærekraftNyheterKarriereKontaktFacebookLinkedIn
Sydvaranger Industriområde, 9900 Kirkenes, Norge
Sydvaranger © 2022. All rights reserved.